15 Marokkaanse luchthavens bekroond voor 'uitstekende gezondheidsnormen' tijdens pandemie

marokko
0
21 jun 14:18
Een lange lijst van Marokkaanse luchthavens werd onlangs door de Airport Council International (ACI) erkend voor hun inspanningen om tijdens de pandemie een gezonde omgeving te behouden.

ACI is een internationale NGO die luchthavenbelangen over de hele wereld vertegenwoordigt en gedurende de coronapandemie een initiatief heeft geïntroduceerd om het herstel van internationale vliegreizen te vergemakkelijken.

Het Aviation Business Restart and Recovery-programma van het ACI stelt luchthavens in staat om passagiers, personeel, regelgevers en regeringen te laten zien prioriteit te geven aan gezondheid en veiligheid.

De NGO heeft de gezondheidsnormen ontwikkeld in coördinatie met de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie en werkt nauw samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om ervoor te zorgen dat de coronamaatregelen voldoen aan de nieuwste normen.

Marokko telt maar liefst 15 luchthavens die deze aanbeveling van het ACI hebben gekregen, het betreft de vlieghavens van Casablanca (Mohammed V), Marrakech (Menara), Agadir (Al Massira), Rabat (Salé), Oujda (Angad), Fez (Sais), Tanger (Ibn Battuta), Ouarzazate, Nador (Laroui), Essaouira (Mogador), Al Hoceima (Sharif Idrissi), Errachidia (Moulay Ali Cherif), Tetouan (Sania Raml), Dakhla en Laayoune (Hassan I).

Op elke luchthaven werden verschillende factoren onderzocht, waaronder maatregelen voor sociale afstand, de desinfectie van apparatuur, individuele beschermingsmaatregelen en communicatie met reizigers op de luchthaven.

De sanitaire veiligheidsnormen op luchthavens in Marokko zijn een weerspiegeling van het gezondheidsbeleid dat door de overheid werd geïmplementeerd en terugkomt in alle facetten van de Marokkaanse samenleving.

Met de miljoenen reizigers die jaarlijks gebruik maken van de faciliteiten vormen luchthavens de frontlinie om te voorkomen dat COVID-19 en gemuteerde varianten het land binnenkomen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vliegvelden
coronamaatregelen
aci
who
coronavirus
pandemie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi