Marhaba 2021: RAM kondigt extra vluchten aan vanuit Amsterdam en Brussel

marokko
1
21 jun 13:47
De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) zal in juli nieuwe vluchten aanbieden vanuit tien Europese steden.

Dat heeft RAM maandag bekend gemaakt via Twitter. Het betreft extra heenvluchten tussen 15 juli en 21 juli vanuit luchthavens in Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Parijs, Bologna, Milaan, Marseille, Toulouse, Bordeaux en Lyon. Ook zullen extra terugvlucht worden toegevoegd voor de periode tussen 12 en 18 augustus.

De extra vluchten zijn bedoeld als antwoord op de enorm hoge vraag op vliegtickets naar Marokko. RAM had vorige week al extra vluchten toegevoegd vanuit onder meer Amsterdam en Brussel, die raakten echter in minder dan drie uur tijd uitverkocht.

De recente prijsdaling bij RAM heeft de afgelopen week gezorgd voor een stormloop op vliegtickets naar Marokko. In nog geen drie dagen tijd werden vliegtickets vanuit Nederland, België, Frankrijk en Italië voor de maand juli volledig uitverkocht.

Omdat veel Marokkanen het offerfeest Eid al-Adha in Marokko willen vieren was er bijzonder veel vraag naar heenreizen tussen 1 en 18 juli. Bij terugreizen zijn data tussen 10 en 31 augustus in trek.

RAM verlaagde de prijzen voor vliegtickets nadat koning Mohammed VI daar om had gevraagd. De koning hoopte daarmee de Marokkaanse diaspora tegemoet te komen door een bezoek aan het vaderland de komende zomer te vergemakkelijken.

De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 3 miljoen stoelen gereserveerd voor de zomercampagne Marhaba 2021 en er wordt gewerkt aan het opvoeren van de capaciteit, zo zullen meer vliegtuigen worden gecharterd om aan de hoge vraag te kunnen voldoen.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht komende zomer zo'n drie miljoen Marokkanen vanuit de hele wereld te verwelkomen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
prijsverlaging
ram
royal air maroc
vliegtickets
marhaba 2021
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi