Marokko: gearresteerde journalist Raissouni opgenomen in ziekenhuis

marokko
22
22 jun 18:10
Journalist Slimane Raïssouni werd in de nacht van zaterdag op zondag overgebracht naar het Universitair Ziekenhuiscentrum (CHU) Ibn Rochd.

Raissouni werd op de 75e dag van zijn hongerstaking opgenomen op de intensive care, artsen vreesden voor nierfalen en waarschuwden maandag zijn vrouw.

De overplaatsing gebeurde in opdracht van het overkoepelend orgaan voor gevangenisbeheer en reïntegratie (DGAPR). Naar verluidt zou Raïssouni het bewustzijn hebben verloren en was zijn bloedsuikerspiegel en bloeddruk zorgwekkend.

Journalist Raissouni werd in mei 2020 gearresteerd en verblijft in de Okasha-gevangenis in Casablanca. De voormalige hoofdredacteur van het inmiddels gestopte Akhbar Alyaoum wordt beschuldigd van verkrachting.

Raissouni ging begin april in hongerstaking omdat hij vindt dat zijn arrestatie is gebaseerd op "willekeur", ook hekelt hij zijn voorlopige hechtenis die inmiddels langer dan een jaar duurt. Zijn voorarrest is driemaal verlengd.

De echtgenote van Raissouni heeft het openbaar ministerie maandag nogmaals verzocht haar man in vrijheid zijn proces af te laten wachten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
casablanca
voorarrest
slimane raissouni
akhbar alyaoum
misbruik
hongerstaking
gewetensgevangene
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi