Nederland kleurt niet langer rood op coronakaart Europa

algemeen
0
24 jun '21
Op de Europese coronakaart kleurt Nederland niet langer donkerrood.

Het aantal coronagevallen daalt en daardoor zijn Groningen en Friesland groen geworden. De rest van het land is oranje.

De kaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC, de evenknie van het Nederlandse RIVM, is gebaseerd op het aantal positieve tests in de afgelopen veertien dagen. De organisatie kijkt ook naar het percentage positieve tests van het totaal aantal uitgevoerde tests.

Volgens de gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn in de afgelopen twee weken ongeveer 12.700 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat komt neer op zo'n 73 gevallen op elke 100.000 inwoner. Eind mei waren er in twee weken tijd meer dan 2100 positieve tests op elke 100.000 Nederlanders.

Spanje
Het grootste deel van Europa is inmiddels groen of oranje. Delen van Spanje, waaronder Andalusië en de Canarische eilanden, kleuren nog rood. Dat geldt ook voor de Franse overzeese gebiedsdelen Frans-Guyana en Réunion.

Duitsland, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Finland, IJsland, Roemenië, Bulgarije, Estland, Litouwen en Malta zijn volledig groen. Dat geldt ook voor Hongarije, waar zondag duizenden supporters naartoe reizen om het Nederlands elftal aan te moedigen op het Europees kampioenschap.

Belangrijke toeristische gebieden zoals het noorden van Italië, de stranden van Frankrijk en eilanden als Ibiza, Mallorca, Corsica, Sardinië en Kreta zijn ook groen op de ECDC-kaart.

Vlaanderen is groen, Wallonië is oranje.

© MAROKKO.NL 2021
europa
reisadvies
coronavirus
rivm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi