Marhaba 2021: tot 3000 DH subsidie op aanschafprijs ferrytickets

marokko
1
30 jun '21
Marokkaanse diaspora (MRE) die dit jaar met de veerboot van en naar Marokko reizen kunnen tot 3000 DH (€ 280) subsidie ontvangen.

Dat heeft de regering zojuist bekend gemaakt.

De tegemoetkoming geldt voor retourtickets in de periode 15 juni tot 30 september 2021 via de havens van Frankrijk (Sète en Marseille), Italië (Genua en Savona) en Portugal (Portimão).

De regering besloot twee weken geleden om subsidie te verstrekken op de ferry-verbindingen tussen Europa en Marokko. Door de uitsluiting van Spaanse havens zijn de prijzen voor de veerboten relatief hoger.

De tegemoetkoming werd ingevoerd nadat koning Mohammed VI de autoriteiten had gevraagd om alles in het werk te stellen om de Marokkaanse diaspora (MRE) tegemoet te komen door een bezoek aan het vaderland de komende zomer te vergemakkelijken.

Volgens de verklaring van het secretariaat-generaal van de regering wordt een vergoeding betaald van 1.000 DH (€ 95) voor ferrytickets van onder de € 250. Bij hogere ticketprijzen wordt een toeslag van 5 DH (€ 0,47) toegevoegd voor elke euro meer dan € 250, met een maximum van 3000 DH (€ 280).

Volgens de verklaring worden de aanvragen behandeld door de Directie Koopvaardij en de vergoeding zal worden betaald via het Ministerie van Transport.

Meer informatie over aanvraagprocedures volgt spoedig.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marhaba 2021
subsidie
veerboot
ferry
bootticket
mre
diaspora
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?