Reisadvies voor Marokko blijft oranje, alleen noodzakelijke reizen

marokko
0
1 jul 15:39
Het reisadvies voor Marokko blijft op kleurcode oranje staan, daardoor zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan en geldt bij terugkomst een dringend quarantaine-advies.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Na een verblijf in Marokko krijg je het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van je quarantaine kun je je bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Wanneer de kleurcode van Marokko geel wordt, is onbekend.

Reizigers uit Europese risicogebieden die oranje kleuren hoeven sinds donderdag echter niet meer bij terugkomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Het gaat om gebieden als Spanje en de hoofdstad van Portugal, Lissabon.

Het dringende advies tot thuisquarantaine voor deze risicogebieden vervalt voor Europese reizigers met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs na een besmetting. Dit geldt ook voor reizigers met een Digitaal Coronabewijs, aldus het ministerie.

Woensdag werd besloten dat het reisadvies voor Spanje nog oranje blijft. Dat komt omdat de coronacijfers daar nog niet goed genoeg zijn. Alleen noodzakelijke reizen zijn dus toegestaan.

Daarbij is volgens het ministerie niet alleen het aantal besmettingen van belang, maar ook het percentage van de tests dat positief is en het aantal reizigers dat corona uit Spanje meeneemt naar Nederland.

Ook de regio Groot-Lissabon in Portugal heeft een oranje reisadvies. Voor de rest van Portugal geldt kleurcode geel.

© ANP 2021
marokko
portugal
spanje
reisadvies
lissabon
thusiquarantaine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi