Veel nieuwe coronagevallen in Twente en Amsterdam

algemeen
0
2 jul 17:12
In twee regio's zijn de afgelopen 24 uur aanzienlijk meer mensen positief getest dan in de rest van het land.

Dat zijn Twente en Amsterdam-Amstelland. Beide regio's hadden 12,2 positieve tests op elke 100.000 inwoners en voor beide regio's was dat het hoogste niveau in ongeveer een maand tijd.

In heel Nederland waren er 5,5 nieuwe gevallen op elke 100. 000 mensen. In Twente kregen 77 inwoners in de afgelopen 24 uur te horen dat ze het coronavirus hebben opgelopen. De meeste nieuwe coronagevallen (46) waren in Enschede. In het aangrenzende Haaksbergen kwamen tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zes besmettingen aan het licht, bijna 25 op elke 100.000 inwoners.

Ook in de gemeente Berkelland, net over de grens in Gelderland, zijn in de afgelopen 24 uur opvallend veel inwoners positief getest. En dat terwijl bijvoorbeeld in Almelo, hemelsbreed 20 kilometer verderop, in de hele afgelopen week slechts vijf positieve tests waren.

De brandhaard in Twente was waarschijnlijk de discotheek Aspen Valley in het centrum van Enschede. Zeker zestig bezoekers van de club zijn al positief getest en dat aantal zal waarschijnlijk nog oplopen. De GGD roept alle andere bezoekers op zich te laten testen, ook als ze geen klachten hebben.

In de regio Amsterdam-Amstelland zijn in de afgelopen 24 uur 131 mensen positief getest. Van hen wonen 108 in Amsterdam. Of ook die nieuwe coronagevallen te maken hebben met uitgaan, weet de GGD daar nog niet.

© ANP 2021
rivm
twente
amsterdam
besmettingen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi