Marokko ontvangt nieuwe zending Sinopharm-vaccin

marokko
8
6 jul '21
Marokko heeft dinsdag een nieuwe lading van het Sinopharm-vaccin ontvangen.

Het gaat om 1 miljoen eenheden van het Chinese anticorona-middel.

Marokko heeft tot dusver meer dan 20 miljoen coronavaccins in ontvangst genomen, grotendeels gaat het om het Chinese Sinopharm-vaccin.

Door de aankomst van de vaccins de afgelopen twee maanden kon het tempo van de vaccinatiecampagne worden opgevoerd. In de weken na het ontvangt werden dagelijks tussen de 100.000 en 200.000 mensen ingeënt, voornamelijk eerste coronaprikken.

Door het dreigende tekort werd het vaccinatiebeleid de afgelopen weken echter weer aangepast en werden daardoor voornamelijk vervolginjecties toegediend.

Het Noord-Afrikaanse land zit verlegen om vaccins en gaat binnenkort zelf het vaccin tegen het coronavirus produceren. Op korte termijn moeten in Marokko maandelijks zo'n 5 miljoen doses van het coronavaccin worden vervaardigd.

Op de lange termijn hoopt het land volledige industriële en biotechnologische capaciteiten te ontwikkelen, gewijd aan de productie van andere belangrijke vaccins.

Tot dusver hebben ​​​​​​​​​​10​.119.393 mensen in Marokko de eerste coronaprik ontvangen, daarvan hebben inmiddels ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​9.181.595 ook de tweede inenting gehad.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
casablanca
sinopharm
china
vaccin
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?