Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

algemeen
0
6 jul '21
Bij een schietpartij in Amsterdam is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt.

Op beelden die rondgaan op sociale media is De Vries duidelijk herkenbaar te zien met een bebloed gezicht.

Hij ligt op zijn rug op de straat. De politie heeft bevestigd dat het om De Vries gaat. Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Daar zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries dinsdagavond aanwezig was.

Volgens de politie is De Vries ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Of hij nog aanspreekbaar was, kon de politiewoordvoerder niet zeggen.

Grote zoekactie
De directe omgeving rondom de Lange Leidsedwarsstraat is afgesloten. De politie is met een grote zoekactie met meerdere eenheden op zoek naar één of meerdere verdachten, en vraagt getuigen zich te melden.

Het AD meldde eerder dat er op de A2 een verdachte zou zijn aangehouden. De politie kan dat nog niet bevestigen. Om hoeveel verdachten het precies gaat, wordt nog onderzocht.

Over mogelijke motieven van de dader of aanleidingen voor het schietincident kon de politie nog niets zeggen. "Nu zijn we bezig met de zoekactie, sporenonderzoek en natuurlijk hulpverlening. Motieven en achtergronden komen pas in een veel later stadium aan de beurt."

Rond 19.40 uur werd via Burgernet een signalement van de vermoedelijke schutter verspreid. Het zou gaan om een man, met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet.

Wie deze man ziet, kan hem beter niet zelf benaderen maar kan beter 112 bellen, aldus het Burgernetbericht. De politie wil benadrukken dat als mensen meer verdachten hebben gezien, of andere verdachte situaties, dat ze die informatie ook bij de politie moeten melden.

© ANP 2021
amsterdam
politie
peter r. de vries
leidseplein
lange leidsedwarsstraat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?