Marokko: Noodtoestand verlengd tot 10 augustus

marokko
0
8 jul 18:30
De Marokkaanse regering heeft vandaag de noodtoestand met een maand verlengd

Dat heeft de regering donderdag bekend gemaakt. Marokko was aanvankelijk van plan de noodtoestand op 10 juli te beëindigen.

De noodtoestand in Marokko werd in maart vorig jaar voor het eerst ingevoerd en is tot dusver 15 keer verlengd. Het in stand houden van de noodtoestand geeft de regering mogelijkheden tot het treffen van "uitzonderlijke maatregelen" om de coronacrisis het hoofd te bieden.

In Marokko maakt men zich steeds meer zorgen om de toename in het aantal nieuwe coronabesmettingen. De stijging wordt toegeschreven aan de massale veronachtzaming van de coronavoorschriften en de verspreiding van de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus die samenvalt met de massale aankomst van buitenlandse toeristen voor het zomerseizoen.

Het reproductiecijfer is met 1,3 weer hoger dan het gewenste maximum van 0,7. Ook alle andere indicatoren wijzen op de komst van een derde coronagolf.

Premier Saad Eddine El Othmani waarschuwde vorige week donderdag al voor nieuwe aanscherpingen van de coronamaatregelen als de huidige trend zich voortzet.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
noodtoestand
coronavirus
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi