Ghali was in 2016 in Spanje om identiteitspas te vernieuwen

buitenland
0
9 jul '21
De Polisario-voorman Brahim Ghali beschikt over een Spaanse identiteitspas die hij op 30 juni 2016 voor de laatste keer heeft verlengd.

Dat meldt het Spaanse dagblad Le Razon. De krant baseert zich op rechtbankdocumenten die door de Spaanse politie werden overgedragen.

In de documenten wordt vermeld dat de separatistenleider een geldige Spaanse identiteitskaart heeft op naam van Gali Sidi-Mohamed Abdelyelil, waarop vermeld staat dat hij op 18 augustus 1948 in Smara is geboren. De identiteitspas werd in Madrid afgegeven op 31 januari 2006 en werd voor het laatst vernieuwd in Talavera de la Reina op 30 juni 2016.

Volgens de politiearchieven moest Ghali op 30 juni 2016 "noodzakelijkerwijs" naar Talavera de la Reina komen om zijn identiteitskaart te vernieuwen, de datum waarop hij betrokken was bij de prejudiciële procedure voor vermeende misdaden van genocide. De datum valt merkwaarduig genoeg samen met zijn inauguratie als voorzitter van de SADR.

Uit politiearchieven blijkt ook dat Ghali eerder in het bezit was van een identificatienummer voor buitenlanders (verblijfsvergunning) afgegeven op 7 december 1999 in Madrid, op naam van Brahim Ghali Moustafa, geboren op 16 augustus 1949. Geen van deze namen stonden echter op de identiteitsbewijzen die Ghali bij zijn recente aankomst in het Spaanse ziekenhuis liet zien.

Het is onduidelijk waarom de gerechtelijke politie, die door rechter Pedraz naar het ziekenhuis van San Pedro de Logroño was gestuurd om de identiteit van Ghali te verifiëren, de valse documenten niet in beslag namen om deze ter beschikking te stellen aan de rechtbank.

© MAROKKO.NL 2021
spanje
brahim ghali
identiteitspas
fraude
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?