Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in VK

buitenland
4
16 jul '21
De Britse gezondheidsautoriteiten hebben in 24 uur tijd liefst 51.870 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd.

Dat is het hoogste aantal in zes maanden, uitgerekend nu over enkele dagen de maatregelen tegen de gevreesde virusinfectie aanzienlijk worden versoepeld.

In Engeland worden restricties voor pubs, restaurants en nachtclubs maandag opgeheven en de verplichting mondkapjes te dragen afgezwakt. Premier Boris Johnson lijkt niet van zins dat plan te veranderen, hoewel de meest recente gegevens toch moeten verontrusten.

Donderdag kwamen er 48.553 Covid-patiënten bij, een dag later nog enkele duizenden meer. Bovendien is de tendens al sinds eind mei stijgend.

Door de succesvolle inentingscampagne - ruim twee derde van de volwassenen is inmiddels volledig gevaccineerd - belanden momenteel relatief weinig Britten in het ziekenhuis. Dat gegeven sterkt Johnson in zijn mening dat de tijd rijp is voor verregaande versoepelingen. Het aantal sterfgevallen bleef vrijdag beperkt tot 49, veertien minder dan de dag ervoor. Het dodental door het nieuwe coronavirus in het VK is sinds de uitbraak nu 128.642.

De belangrijkste medisch adviseur van de regering, Chris Witty, waarschuwde vrijdag dat Engeland snel terug kan glijden naar een crisissituatie. "Ik denk niet dat we moeten onderschatten hoe verbluffend snel we weer in moeilijkheden kunnen geraken".

© ANP 2021
boris johnson
vaccin
verenigd koninkrijk
chris witty
besmettingen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?