Marokkaanse gedetineerde na 19 jaar vrijgelaten uit Guantanamo Bay

marokko
0
19 jul 13:01
De Verenigde Staten hebben maandag een Marokkaan vrijgelaten die bijna twintig jaar in de gevangenis van Guantánamo Bay op Cuba vastzat.

De regering-Biden besloot de 56-jarige Abdellatif Nasser te laten gaan nadat Marokko liet weten bereid te zijn hem terug te nemen.

Ruim vijf jaar nadat veiligheidsdiensten hadden bewezen dat Abdellatif Nasser onschuldig was is hij eindelijk overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten.

De vrijlating duurde langer nadat Donald Trump aan de macht was gekomen. Trump maakte meteen een einde aan de onderhandelingen met andere landen over de mogelijke repatriëring van gevangenen uit Guantánamo Bay en pleitte zelfs voor het opsluiten van nieuwe terreurverdachten op de omstreden militaire basis.

Gevangenenkamp Guantanamo Bay is een militaire gevangenis gelegen op de Amerikaanse militaire basis Guantanamo Bay in het zuidoosten van Cuba. De gevangenis werd opgezet in januari 2002.

Het Marokkaanse Openbaar Ministerie liet na de bekendmaking weten een gerechtelijk onderzoek te zullen starten naar Nasser en zijn vermeende betrokkenheid bij het plegen van terroristische daden.

© MAROKKO.NL 2021
cuba
verenigde staten
guantanamo bay
abdellatif nasser
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi