Premier Tunesië ontslaat zorgminister te midden van 'catastrofale' coronagolf

buitenland
0
21 jul 14:22
De Tunesische regeringsleider Hichem Mechichi heeft dinsdag zijn Minister van Volksgezondheid Fawzi Mahdi uit zijn functie gezet.

Dat meldt de Tunesische pers dinsdag. De Minister van Sociale Zaken Mohamed Trabelsi is voorlopig aangesteld als waarnemend Minister van Volksgezondheid.

Formeel is er geen reden gegeven voor het vertrek van Mahdi maar de zorgelijke situatie rondom het coronavirus heeft daar hoogstwaarschijnlijk mee te maken.

Het Noord-Afrikaanse land wordt hard getroffen door het coronavirus en registreerde de afgelopen weken een flinke toename in het aantal nieuwe coronabesmettingen waardoor het zorgsystem in het land volledig is ingestort. Het Tunesische zorgministerie sprak eerder van een "catastrofale situatie".

Het land van 12 miljoen inwoners heeft tot dusver ruim 554.000 coronagevallen en 17.800 doden geregistreerd. "We hebben moeite om zuurstof te leveren. Artsen lijden aan ongekende vermoeidheid", zei de ministeriële woordvoerster Nisaf Ben Alaya eerder deze maand.

Lichamen van overleden coronapatiënten liggen vlak naast lichamen van zieke patiënten. Mortuaria zijn overbelast en door personeelstekort ontvangen veel patiënten geen hulp. "De boot zinkt" zei Ben Alaya in een oproept aan alle Tunesiërs om zich te verenigen in de strijd tegen de pandemie. 

© MAROKKO.NL 2021
tunesie
hichem mechichi
fawzi mahdi
mohamed trabelsi
coronavirus
coronagolf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi