Premier Marokko: In augustus dagelijks 8000 nieuwe coronabesmettingen

marokko
0
21 jul 11:49
De Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani verwacht dat er in augustus dagelijks minstens 8.000 nieuwe coronabesmettingen bij zullen komen.

Dat zei de regeringsleider dinsdag tijdens een persconferentie in Rabat als reactie op de forse toename in het aantal positieve testuitslagen.

Het land heeft recent nieuwe maatregelen aangekondigd waardoor vanaf 23 juli weer een verbod komt op bijeenkomsten zoals bruiloften en begrafenissen.

De coronacommissie van het zorgministerie verwacht begin augustus 54.000 actieve Covid-19-gevallen te registreren en adviseert om de maatregelen tegen het virus verder aan te scherpen.

De regering van El Othmani vindt daarentegen dat maatregelen geleidelijk moeten worden ingevoerd en zal het resultaat van de aangekondigde maatregelen na drie weken evalueren.

De premier waarschuwde echter wel dat maatregelen vóór die tijd zullen worden aangescherpt als het aantal nieuwe besmettingsgevallen blijft toenemen.

El Othmani benadrukte opnieuw het belang van een hoge vaccinatiebereidheid en zei dat gevaccineerden minder last hebben van een coronabesmetting. Gevaccineerde mensen hebben voldoende immuniteit opgebouwd waardoor er minder kritieke gevallen zijn geregistreerd.

Wel zijn gevaccineerden nog steeds in staat anderen te besmetten waardoor ongevaccineerden gevaar lopen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
saad eddine el othmani
coronagolf
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi