Extreemrechtse Italiaanse politicus schiet Marokkaanse migrant dood

marokko
23
21 jul 18:03
Ophef in Italië: een politicus van de extreemrechtse partij Lega heeft een Marokkaanse migrant doodgeschoten na een vermeende woordenwisseling in een bar.

De schutter, een raadslid in de noordelijke gemeente Voghera, is onder huisarrest geplaatst.

Lega-partijleider Matteo Salvini sprong meteen in de bres voor de verdachte, een voormalige politieagent met een wapenvergunning. Critici daarentegen vragen zich waarom het raadslid een vuurwapen droeg.

Salvini, voormalig minister van Binnenlandse Zaken en felle tegenstander van migranten, zei dat de verdachte "veel respect" geniet in de plaatselijke gemeenschap. De ex-agent, bijgenaamd De Sheriff, zou het slachtoffer zijn van een aanval en "per ongeluk" een schot hebben gelost.

In een videoboodschap suggereert Salvini verder dat het raadslid "waarschijnlijk" uit zelfverdediging handelde.

Volgens plaatselijke media, die zich op verklaringen van de schutter baseren, zou het pistool zijn afgegaan nadat de Marokkaan de ex-agent op de grond had geduwd terwijl die de politie probeerde te bellen.

Politieke tegenstanders bekritiseren dat de Lega-leider te snel conclusies trekt, nog voordat de politie haar onderzoek heeft afgerond.

Als de Lega denkt dat het dragen van wapens tot veiligheid leidt, dan is dat echt verontrustend, want het leidt alleen maar tot bloedvergieten en zeker niet tot recht en orde, aldus de centrumlinkse Democratische Partij.

© ANP 2021
italie
voghera
matteo salvini
marokko
lega nord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi