Weer bestorming Spaanse enclave Melilla in Noord-Afrika

marokko
2
22 jul 14:05
Naar schatting driehonderd migranten hebben donderdag de omheiningen van de Spaanse enclave Melilla in Marokko bestormd.

Van de bestormers slaagden 238 erin de hekwerken over te komen aan de zuidrand van de enclave. Plaatselijke media beschrijven de migranten als mannen of jongens van "beneden de Sahara".

Daarmee wordt bedoeld dat de illegale migranten waarschijnlijk niet uit Marokko of andere Noord-Afrikaanse landen komen, maar uit zuidelijker delen van Afrika.

Drie leden van de Guardia Civil raakten lichtgewond. De enclaves Melilla en Ceuta vormen een geliefd doel van illegale migranten omdat ze hier Spanje en de Europese Unie kunnen bereiken zonder de Middellandse Zee te hoeven oversteken.

De Marokkaanse steden Ceuta en Melilla werden respectievelijk in de 16e en de 17e eeuw veroverd door Spanje. Het zijn de enige overblijfselen van de voormalige Spaanse koloniale bezittingen op het Afrikaanse continent.

De enclaves beslaan gezamenlijk ruim 30 vierkante kilometer en hebben 170.000 inwoners. Ceuta ligt iets ten zuiden van Gibraltar en Melilla 225 kilometer oostelijker.

© ANP/Marokko.nl 2021
spanje
melilla
ceuta
gibraltar
marokko
immigratie
afrika
guardia civil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi