Vrouw in T-shirt van Charlie Hebdo aangevallen met mes in Londen (video)

buitenland
57
26 jul 15:15
Een vrouw in een T-shirt van Charlie Hebdo is zondagmiddag aangevallen met een mes in het Londense Hyde Park.

De politie laat maandag aan de Britse krant The Guardian weten dat het gaat om een 39-jarig slachtoffer en dat zij na de aanval naar het ziekenhuis is gebracht.

Hatun Tash, zogezegd de Britse Hirsi Ali van Turkse komaf, werd aangevallen op een plek in het park waar vaak mensen samenkomen om toespraken te houden en te debatteren. 

Beelden die zijn gedeeld op sociale media tonen iemand in zwarte kleren die op de vrouw afkomt. Even daarna is te zien hoe de vrouw, schijnbaar bebloed, door agenten in een politiewagen wordt geholpen.

Op de beelden is te zien dat zij een T-shirt draagt met een afbeelding van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo. De redactie van het blad werd in 2015 in Parijs slachtoffer van een aanslag door extremisten, omdat het een spotprent had gepubliceerd die moest verwijzen naar de profeet Mohammed (saws). Tien mensen kwamen daarbij om het leven.

De politie zegt in een verklaring dat de vrouw alleen een kleine snijwond aan haar hoofd opliep en daarvoor in de ambulance op weg naar het ziekenhuis is behandeld.

Ondanks het feit dat haar verwondingen niet levensbedreigend waren, noemt de politie het steekincident "zeer verontrustend". Het gebruikte mes is vlakbij de plek van de aanval teruggevonden. Er is nog niemand gearresteerd.

De politie heeft getuigen van het steekincident, van wie een aantal de aanval met hun telefoon filmden, gevraagd die beelden met de politie te delen. Zij wil nog geen mededelingen doen over de toedracht van het incident en vraagt mensen ook nog niet te speculeren over het motief.

Of het T-shirt de aanleiding vormde voor de steekpartij is dus nog niet duidelijk.

© ANP 2021
politie
verenigd koninkrijk
krant
ziekenhuis
frankrijk
tijdschrift
parijs
mohammed
terrorisme
londen
hyde park
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi