Marokko: aankoop coronavaccins heeft al minstens € 350 miljoen gekost

marokko
0
26 jul 16:53
De Marokkaanse vaccinatiecampagne tegen het coronavirus heeft tot dusver al meer dan 3,7 miljard DH (€ 350 miljoen) gekost.

Dat blijkt uit onderzoek van nieuwsdienst Medias24 aan de hand van cijfers van het zorgministerie en premier Saad Eddine El Othmani.

Tijdens een persconferentie liet de regeringsleider weten dat voor een enkele vaccin van AstraZeneca zo'n € 5 wordt betaald. Het vaccin van het Chinese Sinopharm is met € 15 veel duurder, maar wordt goedkoper naarmate er meer doses worden geleverd.

Het Noord-Afrikaanse land heeft tot dusver 18,5 miljoen vaccins van Sinopharm ontvangen en 7 miljoen eenheden van het CoviShield-vaccin (AstraZeneca) verspreid over meer dan tien intercontinentale vrachtvluchten, verzorgd door de nationale luchtvaarmaatschappij Royal Air Maroc (RAM).

Het transport heeft tussen de 300 en 500 miljoen DH (€ 28 en € 47 miljoen) gekost, dat is inclusief de kosten voor de voorbereiding van het logistieke proces, de koeltransport en opslag van het vaccin. Ondanks dat de bestelde vaccins mondjesmaat worden geleverd is de volledige aankoop betaald bij het plaatsen van de bestelling.

Voor de kostenindicatie is door de nieuwsdienst geen rekening gehouden met de kosten van de interne logistiek, de inzet van het leger, veiligheidspersoneel, zorgpersoneel, inrichting van vaste en mobiele vaccinatielocaties, de ICT-infrastructuur en de communicatiecampagne.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccinatiecampagne
coronavirus
begroting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi