Marokko meldt recordaantal coronabesmettingen en 27 doden

marokko
0
28 jul 21:46
In de laatste 24 uur zijn 9.428 nieuwe besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds de uitbraak van het coronavirus.

In totaal zijn in het land tot dusver 597.876 besmettingen geregistreerd.

Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag 27 nieuwe coronadoden, het totaal aantal doden is daarmee opgelopen tot 9.665.

Het laatste etmaal zijn 1.766 personen hersteld van het coronavirus. Het aantal herstellingen is opgelopen tot 550.882, dat is 92,1 procent van het aantal positief geteste mensen.

Marokko passeerde vandaag het symbolische aantal van 10 miljoen mensen die de tweede coronaprik hebben ontvangen. Het tempo van de vaccinatiecampagne is recent flink opgevoerd met als doel de vaccinatiegraad sneller omhoog te krijgen.

Priklocaties zijn open tot 20.00 uur, en sinds kort ook open op zondag. Het zorgministerie is maandag gestart met het oproepen van 25-plussers.

Het is sinds maandag ook niet meer nodig om een prikafspraak te maken. Mensen die de eerste prik al hebben gehad kunnen bij elke priklocatie naar keuze terecht voor de tweede injectie.

Marokko heeft in totaal ruim 23 miljoen prikken gezet.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi