Biden wil coronavaccinatie belonen met 100 dollar

buitenland
3
29 jul 22:44
Alle pas gevaccineerde Amerikanen zouden 100 dollar (ongeveer 85 euro) moeten krijgen.

De Amerikaanse president Biden roept de autoriteiten in het land op dat bedrag te verstrekken aan iedereen die zich laat prikken tegen het coronavirus.

Volgens het ministerie van Financiën gaat het om een "extra stimulans" om ervoor te zorgen dat het aantal ingeënte mensen stijgt. Het geld kan vloeien uit een speciale pot van 350 miljard dollar voor coronahulp aan onder meer de Amerikaanse staten en gemeenten.

Onlangs werd al bekend dat de stad New York vanaf vrijdag een beloning van 100 dollar biedt om burgers over te halen zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Ook de Amerikaanse metropool hoopt daarmee het percentage ingeënten op te krikken, nu het aantal besmettingen met het coronavirus weer stijgt. In sommige staten, zoals New Mexico, Ohio en Colorado, is al succesvol geëxperimenteerd met cash voor een prik.

Vaccinatieplicht
Biden wil verder dat alle burgers in overheidsdienst aantonen dat ze volledig zijn ingeënt. Doen ze dat niet, dan moeten ze een mondkapje op en zich regelmatig laten testen. De regel geldt ook voor de losse medewerkers van de nationale (federale) overheid, die met ruim 4 miljoen man personeel de grootste werkgever van het land is.

Biden gaf verder opdracht tot een onderzoek naar een vaccinatieplicht bij defensie. Het ministerie van Veteranenzaken nam al het verstandige en belangrijke besluit om van zijn zorgverleners en personeel een volledige vaccinatie te eisen, aldus de president.

De aankondigingen passen in het streven van Biden om de vaccinatiegraad fors te verhogen nu de Delta-variant zich snel verspreidt. Inmiddels is 60 procent van de volwassenen in de VS gevaccineerd, bij de ouderen is dat 80 procent.

© ANP 2021
verenigde staten
new york
joe biden
coronavirus
vaccinatiecampagne
beloning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi