Veel vertraging op vakantieroutes in het buitenland

algemeen
0
31 jul 11:55
De vertragingen op de vakantieroutes in Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk beginnen zaterdagochtend al flink op te lopen, meldt de ANWB.

De extra reistijd kan oplopen tot een paar uur. In Frankrijk is het Zwarte Zaterdag. Daar moeten vakantiegangers rekenen op extra reistijd op de A10 Parijs naar Bordeaux, en op de A75 tussen Parijs en Clermont-Ferrand. De vertraging op de Autoroute du Soleil van Lyon tot Orange bedraagt ruim twee uur.

Het wordt op Zwarte Zaterdag niet alleen heel druk door vakantiegangers, maar ook door terugkomers. Ook Duitsland rekent op files, omdat in een aantal deelstaten vrijdag de zomervakantie is begonnen, terwijl die in andere regio's juist voorbij is. Verder gaan meer mensen vanwege corona bij voorkeur met de auto op pad.

Oostenrijk
In Italië is de route vanuit Oostenrijk via de A22 erg druk. In Duitsland is veel vertraging op de route Würzburg-Neurenberg-München-Salzburg. Grootste knelpunt is Oostenrijk is de Tauner Autobahn van Salzburg naar Villach.

Vrijdag was het ook al behoorlijk vol op de Europese wegen. In Frankrijk stond ruim 1000 kilometer file op de snelwegen. De ANWB heeft de indruk dat veel vakantieverkeer vrijdag al is vertrokken naar de buitenlandse bestemming om de ergste drukte op Zwarte Zaterdag voor te zijn.

Ook de Franse verkeersdienst had al geadviseerd om niet zaterdag, maar zondag pas de weg op te gaan.

© ANP 2021
frankrijk
italië
vakantiefile
autosnelweg
duitsland
anwb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi