Directie PSV zet Ihattaren voor straf uit de selectie

sport
11
31 jul 15:42
Mohamed Ihattaren heeft zich opnieuw onmogelijk gemaakt bij PSV. De middenvelder traint niet meer mee met de selectie van het eerste elftal.

Tot die straf is besloten omdat Ihattaren zich niet aan bepaalde afspraken heeft gehouden.

Ihattaren meldde zich vorig weekeinde ziek bij PSV en ging niet mee naar Istanbul voor de return in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. Op internet verscheen woensdag, de dag van de wedstrijd, een foto van Ihattaren die bij zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in Frankrijk was.

"De directie van PSV heeft aan Mohamed Ihattaren medegedeeld dat hij geen onderdeel meer uitmaakt van de teamtraining van het eerste elftal. Hij volgt op de PSV Campus vanaf maandag een individueel programma met begeleiding vanuit PSV", meldt de Eindhovense club.

"De aanleiding voor het gesprek was dat de speler de afgelopen tijd een aantal afspraken met de club niet is nagekomen. De directie heeft hem daar donderdagmiddag op aangesproken, zoals in het verleden eerder is gebeurd. Het clubbelang van PSV staat te allen tijde voorop. De focus ligt op het kwalificatietraject voor de groepsfase van de Champions League, de Johan Cruijff Schaal en de start van de Eredivisie."

Debuut
Ihattaren maakte in januari 2019 op 16-jarige leeftijd onder leiding van trainer Mark van Bommel zijn debuut. Hij was de op drie na jongste PSV-debutant ooit. Het seizoen daarna, dat eerder werd onderbroken vanwege het coronavirus, groeide de Utrechter uit tot vaste waarde.

Vanaf de zomer van 2020 ging het mis tussen Ihattaren en PSV. De zojuist begonnen trainer Roger Schmidt passeerde de speler voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Ihattaren had op trainingen niet de juiste instelling, oordeelde de coach. Het ging later dat seizoen nog een paar keer mis.

Nieuwe kans
In februari van dit jaar liet Schmidt Ihattaren buiten zijn selectie voor de ontmoeting met Ajax. "De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen", aldus PSV destijds in een verklaring.

Deze zomer kreeg Ihattaren, die fit oogde na zijn vakantie en minder zwaar dan vorig seizoen, een nieuwe kans. Het ging alweer snel mis. In de thuiswedstrijd tegen Galatasaray, waarin PSV met 5-1 won, vielen de nodige spelers in, maar Ihattaren niet. Enkele dagen later meldde hij zich ziek.

Ihattaren heeft nog een contract voor één seizoen bij PSV.

© ANP 2021
uefa champions league
psv
mohamed ihattaren
istanbul
galatasaray sk
internet
mino raiola
frankrijk
eindhoven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi