Fluitconcert in Israël voor Achraf Hakimi na pro-Palestijnse tweet

sport
0
1 aug 23:47
Achraf Hakimi werd zondagavond tijdens zijn officiële debuut voor Paris Saint-Germain (PSG) massaal uitgefloten.

De rechtsback had een basisplaats in Tel Aviv in de wedstrijd tegen Lille OSC om de Trophée des Champions.

Bij ieder balcontact laat het Israëlische publiek echter weten niet gediend te zijn van Hakimi, die zich onlangs uitsprak voor de Palestijnse zaak.

De best betaalde Marokkaanse voetballer verstuurde in mei, toen het Israëlisch bezettingsleger flink aan het moorden was in Palestina, meerdere tweets met de hashtag #FreePalestine.

Ook plaatste hij een video van een activiste die opgepakt werd door de Israëlische militaire politie. De activiste nam het op voor Palestijnen die uit hun huis gezet dreigden te worden in Sheikh Jarrah, een wijk in bezet Oost-Jeruzalem.

De 11-dagen durende Israëlische luchtaanvallen hebben destijds aan ruim 300 Palestijnen het leven gekost, waaronder veel kinderen en vrouwen.

Op sociale media wordt het gejoel richting Hakimi opgemerkt door diverse media en analisten. "Het is moeilijk om te bepalen waarom het publiek hem precies kwalijk neemt, maar hij kwam in mei op voor de Palestijnen", schrijft L'Équipe.

Journalist Herve Penot van het sportblad noemt de reactie van het Israëlisch publiek "volkomen belachelijk en niet goed te keuren".

© MAROKKO.NL 2021
israel
tel aviv
achraf hakimi
paris saint-germain
psg
lille osc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi