Moeder vast voor poging kindermoord na vondst baby in container

algemeen
0
3 aug 10:01
Een 31-jarige vrouw wordt ervan verdacht in 2014 haar pasgeboren baby in een ondergrondse container in Amsterdam-Slotermeer te hebben achtergelaten.

De vrouw is in april in Duitsland aangehouden en staat op 17 augustus voor de rechter op verdenking van poging tot kindermoord, maakte het OM dinsdag bekend.

Het kindje werd zondagochtend 26 oktober 2014 rond 04.15 uur gevonden nadat een voorbijganger in de Fritz Conijnstraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer huilgeluiden uit een ondergrondse vuilcontainer had horen komen. De politie wist het meisje met behulp van de brandweer levend uit de container te bevrijden.

De politie is de moeder op het spoor gekomen dankzij een vingerafdruk die op de tas zat waarin de pasgeboren baby bijna zeven jaar geleden werd aangetroffen. Ze heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Op 10 mei werd ze door Duitsland overgeleverd aan Nederland. Ze zit in voorlopige hechtenis. Haar zaak wordt deze maand nog niet inhoudelijk behandeld, het betreft een inleidende zitting.

Het meisje is inmiddels 6 jaar. In haar belang is de aanhouding niet eerder naar buiten gebracht, stelt het OM. Het meisje, dat geadopteerd is, maakt het goed. Haar adoptieouders zijn op de hoogte gebracht van haar moeders arrestatie.

© ANP 2021
amsterdam
geuzenveld
slotermeer
politie
kindermoord
madagaskar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi