Weekgemiddelde coronagevallen verder gedaald

algemeen
0
3 aug 15:41
Het gemiddeld aantal nieuwe coronagevallen van de afgelopen week is dinsdag gedaald tot 3001, het laagste aantal sinds begin juli.

Dat cijfer daalt nu al zo'n twee weken aan een stuk. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er 2263 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Een week geleden werden er op dinsdag nog 3988 besmettingen vastgesteld, de week daarvoor 6783. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 21.005 positieve tests.

Het aantal vastgestelde sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Maandag werd geen enkel overlijden geregistreerd.

Amsterdam
Afgelopen etmaal werden de meeste coronagevallen vastgesteld in Amsterdam, in totaal 161. Rotterdam telde 100 nieuwe gevallen en Den Haag 82. Ook in Tilburg en Zaanstad (beide 40) kwamen relatief veel nieuwe coronabesmettingen aan het licht.

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 1,87 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van meer dan 17.600 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
weekcijfers
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi