Marokko ontkent geruchten over illegale migratie van 4 grenswachten naar Ceuta

marokko
4
3 aug 16:51
Marokko heeft berichten ontkend dat vier leden van de Marokkaanse hulptroepen zouden hebben geprobeerd de Spaanse enclave Ceuta illegaal binnen te komen.

De Spaanse pers beweert dat de hulptroepen asiel hadden aangevraagd in Ceuta. Het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken liet maandag in een verklaring weten dat de verhalen "ongegrond en vals" zijn.

Het ministerie zegt een onderzoek te zijn gestart naar de beweringen van onder meer de Spaanse nieuwszender El Confidential. De zender kwam als eerste met het verhaal en meldde dat de coronacrisis en de werkloosheid in Marokko de vier grenswachters er toe heeft aangezet asiel aan te vragen in Ceuta.

De beweringen van El Confidential werden snel opgepikt door andere Spaanse nieuwsdiensten. Het Marokkaanse ministerie noemt het nieuws "misleidend, ongegrond en vals" en overweegt juridische stappen.

Marokko staat al maanden vol in de belangstelling van de Spaanse pers. Het Noord-Afrikaanse land wordt hevig bekritiseerd nadat het in april protesteerde tegen het besluit van Spanje om Polisario-leider Brahim Ghali te ontvangen.

De kritiek nam toe na de massale illegale migratieoperatie die medio mei plaatsvond in de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika. Duizenden Marokkanen en sub-Sahara migranten wisten vanuit Marokko het Spaanse grondgebied te bereiken, naar verluidt omdat Marokkaanse grenswachten niet ingrepen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
ceuta
grenswachters
asiel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi