Groot olieveld ontdekt nabij Agadir

marokko
39
4 aug 22:33
Het gaat volgens de eerste schattingen om zo'n twee miljard vaten olie (van 159 liter).

Dat meldt het Nationale Rijksbureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) woensdag. Het potentieel is enorm en vertegenwoordigt ongeveer vijftien jaar van het totale Marokkaanse energieverbruik.

Het Britse bedrijf Europa Oil & Gas heeft de exploratielicentie als onderdeel van het Inezgane Offshore Permit. Het betreft een gebied van 11.228 vierkante kilometer voor de kust van Marokko. Het bedrijf heeft woensdag de aandeelhouders ingelicht.

Het exploratiebedrijf omschreef de operatie eerder als "een grote kans op exploratie in een van s 'werelds weinig verkende gebieden" en merkte op dat het exploratiegebied dat onder deze vergunning valt "dezelfde reservoirs en brongesteenten deelt als de belangrijkste olie- en gasontdekkingen die eerder zijn uitgevoerd voor de kust van West Afrika".

Europa Oil & Gas is in samenwerking met ONHYM gestart met de zoektocht naar partners die de kosten van de volgende exploratierondes zullen delen.

De exploratievergunning is voor 75 procent in handen van Europa Oil & Gas en voor de resterende 25 procent bij staatsinstelling ONHYM.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
agadir
inezgane
verenigd koninkrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi