Marokkaanse rechter dwingt ouders om dochters in te schrijven op de middelbare school

marokko
0
2 aug '21
Een rechter in de regio Ighrem in de provincie Taroudant heeft ouders van 24 meisjes gewaarschuwd te stoppen met het verhinderen dat hun dochters de middelbare schoolopleiding voortzetten.

De rechter belde de ouders hoogstpersoonlijk op en wees hen telefonisch op de ernst van de zaak.

Ze kregen 48 uur de tijd om zich aan de wet te houden en hun kinderen toe te staan ​​hun middelbare schoolopleiding voort te zetten, anders krijgen ze te maken met ernstige juridische gevolgen. 

De rechter waarschuwde de ouders dat er juridische maatregelen zullen worden genomen als ze weigeren hieraan te voldoen, in overeenstemming met het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht. De ouders van de leerlingen hebben nog niet gereageerd op de waarschuwing.

Het initiatief van de rechter is ongekend in Marokko. De rechter besloot tussenbeide te komen nadat hij ontdekte dat de gezinshoofden hun dochters verhinderden hun middelbare schoolopleiding af te ronden met als reden ze op jonge leeftijd uit te willen huwen.

De rechtbank oordeelde de aangedragen redenen als "gebrekkig en onaanvaardbaar", vooral omdat de meeste leerlingen goede resultaten en cijfers behaalden en zelf aangaven verder te willen studeren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
taroudant
ighrem
leerplicht
rechtbank
onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?