Saoedi-Arabië ontvangt weer buitenlandse pelgrims

buitenland
6
8 aug '21
Saoedi-Arabië gaat vanaf maandag weer geleidelijk pelgrims uit het buitenland toelaten die Mekka willen bezoeken voor de Umrah, de (kleine) bedevaart die het hele jaar door gemaakt kan worden.

Het aantal bedevaartgangers dat per maand welkom is, zal van 60.000 oplopen tot 2 miljoen, meldt het Saoedische staatspersbureau SPA.

De pelgrims die de umrah willen verrichten, moeten wel gevaccineerd zijn, aldus het Saoedische ministerie voor Bedevaartzaken.

Saoedi-Arabië heeft de pelgrimage al een tijdlang aan banden gelegd vanwege het coronavirus. Vorig jaar juni kondigde het land aan dat buitenlandse bedevaartgangers het land niet langer in mogen en werd er ook een limiet gesteld aan het aantal binnenlandse bedevaartgangers. Die maatregelen worden nu beetje bij beetje teruggeschroefd.

Vorige maand mochten 60.000 Saoediërs meedoen aan de hadj, de traditionele moslimbedevaart naar Mekka die geldt als een van de pijlers van het islamitische geloof. Ook zij moesten gevaccineerd zijn.

Vorig jaar waren dat er 10.000. In 2019 trokken nog 2,5 miljoen gelovigen naar Mekka. Van hen kwamen er 1,8 miljoen uit het buitenland.

© ANP 2021
saoedi-arabië
mekka
hadj
coronavirus
vaccin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?