RAM en Air Arabia starten in oktober met directe vluchten Israël

marokko
1
9 aug '21
Luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc (RAM) en Air Arabia Maroc starten in oktober met directe vliegverbindingen met Israël.

Dat meldt David Govrin, het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat.

"Vanwege de grote vraag naar directe vluchten tussen de twee landen, zullen de twee luchtvaartmaatschappijen, Air Arabia en Royal Air Maroc, vanaf oktober nieuwe lijnen openen, het verbinden van Marrakech en Casablanca met Israël", schreef de Israëlische 'ambassadeur' zondag op Twitter.

Met het aanbod van RAM en Air Arabia is het aantal luchtvaartmaatschappijen dat tussen Marokko en Israël vliegt opgelopen tot vijf. Momenteel worden rechtstreekse vluchten uitgevoerd door de Israëlische bedrijven El Al en IsrAir. Het Israëlische bedrijf Arkia bereidt zich voor om op korte termijn vluchten naar Marokko aan te bieden.

De aankondiging volgt nadat de Marokkaanse minister van Toerisme Nadia Fettah Alaoui vrijdag telefonisch contact had met haar Israëlische ambtgenoot Yoel Razvozov.

In 2018 hebben meer dan 80.000 Israëliërs een bezoek gebracht aan Marokko. Door het gebrek aan directe vluchten tussen de twee landen waren Israëliërs tot dusver genoodzaakt via luchthavens van Turkije en Griekenland te reizen.

Tijdens religieuze seizoenen maken Joden pelgrimstochten naar Marokko en bezoeken het joods erfgoed. Vooral Marrakech, Fes, Casablanca en Essaouira zijn populair onder Israëlische toeristen.

Volgend jaar verwacht Marokko ruim 200.000 Israëlische toeristen, mits de epidemiologische situatie rondom het coronavirus dat toelaat.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
israel
royal air maroc
ram
david govrin
yoel razvozov
nadia fettah alaoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?