Achraf wordt vermist, ouders vragen om hulp (video)

marokko
7
12 aug '21
Achraf Saber, de 14-jrige jongen die eind mei bekend werd vanwege zijn mislukte migratiepoging naar Ceuta, wordt sinds twee dagen vermist.

Dat meldt Abdelhak Atiq van de Marokkaanse jeugdvereniging Sindh na telefonisch contact met de moeder van Achraf.

Familieleden hebben al twee dagen niets vernomen van Achraf en hebben de vermissing gemeld bij de autoriteiten. Ook zou zijn telefoon uit staan. Atiq heeft contact gehad met vrienden en bekenden van Achraf en die beweren dat hij van plan was een nieuwe migratiepoging naar Europa te ondernemen.

Achraf werd eind mei de posterboy voor de migratiecrisis in Noord-Afrika. Foto's van de minderjarige jongen die met een zelfgemaakt zwemvest de Spaanse enclave zwemmend probeerde te bereiken gingen de hele wereld rond. Zijn migratiepoging mislukte en hij werd opgepikt door de Spaanse grenspolitie.

Het hartverscheurende verdriet op het gezicht van Achraf stond symbool voor de wanhoop die veel jongeren in het noorden van Marokko er toe aan zet om, met gevaar voor eigen leven, elders een beter leven op te zoeken.

Nadat Achraf door de Spaanse Guardia Civil naar Marokko werd uitgezet kon Achraf op "veel steun en sympathie" rekenen, meldt Atiq. Zo werd hij geholpen aan huisvesting en schreef hij zichzelf in bij een kappersschool en een instituut voor taalonderwijs. "Maar zijn hoofd stond daar niet naar".

© MAROKKO.NL 2021
marokko
ceuta
fnideq
migratie
achraf saber
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?