Bosbranden Algerije: Man gelyncht en levend verbrand na valse beschuldigingen van brandstichting (video)

buitenland
9
12 aug '21
Een boze menigte in Algerije heeft woensdag een man gelyncht en levend verbrand omdat ze dachten dat hij de bosbranden had aangestoken.

Achteraf bleek echter dat de man een vrijwilliger was en kwam helpen om de bosbranden te bestrijden.

Het incident gebeurde woensdag in Tizi-Ouzou in het Noord-Algerijnse Kabylië. De regio wordt momenteel zwaar getroffen door bosbranden. Minstens 69 mensen zijn om het leven gekomen, waaronder veel militairen.

"Opzet"
In de regio Kabylië geloven ze dat de bosbranden zijn aangestoken. De geruchten werden aangesterkt nadat de autoriteiten en de regeringsgezinde pers, overweldigd door de bosbranden, zonder bewijs hadden aangekondigd dat de branden opzettelijk zijn aangestoken door "criminelen" en "vijanden van Algerije".

Veel mensen, waaronder veel jongeren, hebben daarna de jacht geopend op de 'brandstichters'. Zo ook in Larbaâ Nath Irathen, het epicentrum van de bosbranden.

De 35-jarige Jamal Benslimane uit Miliana (Aïn Defla) staat bekend als kunstenaar en activist en voelde zich, zoals veel Algerijnen, geroepen om de hulpdiensten te helpen bij het blussen van de bosbranden.

Ooggetuigen beweerden echter Benslimane te hebben "betrapt" op het aansteken van een brand. Bovendien zou hij rondrijden in een auto zonder kentekenplaten. Een groep mannen vond dat verdacht en besloot hem te achtervolgen en over te dragen aan de autoriteiten.

De politie kon echter niet voorkomen dat een boze menigte de man belaagde. Hij werd gelyncht en levend verbrand.

© MAROKKO.NL 2021
algerije
tizi-ouzou
larbaâ nath irathen
jamal benslimane
kabylie
bosbranden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?