Israëlische president Herzog nodigt koning Mohammed VI uit voor bezoek aan Israël

marokko
37
13 aug '21
De Israëlische president Isaac Herzog heeft een uitnodigingsbrief gestuurd aan de Marokkaanse koning Mohammed VI om hem uit te nodigen voor een bezoek aan Israël.

Dat meldt Times of Israel. De uitnodigingsbrief werd door de Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid in Marokko afgegeven tijdens de inhuldiging van het Liaison Office (verbindingskantoor) in hoofdstad Rabat.

De Israëlische diplomaat was in Marokko voor een officieel bezoek. Hij is de eerste bewindsman uit Israël die het land bezoekt sinds 2003. De twee landen hebben zeven maanden geleden diplomatieke betrekkingen aangeknoopt.

"Majesteit, ik zou graag de gelegenheid hebben om u in de nabije toekomst te ontmoeten", schreef president Herzog in de brief. Hij benadrukte dat Israël zich inzet voor het verdiepen van de sterkte van de onderlinge relaties.

Het is niet de eerste keer dan de Marokkaanse koning wordt uitgenodigd voor een formeel bezoek aan Israëli. De voormalige premier van Israël Benjamin Netanyahu nodigde Mohammed VI eind december 2020 uit tijdens een telefoongesprek.

Koning Mohammed VI hield vol dat het bezoek afhangt van de hervatting van de Palestijns-Israëlische onderhandelingen.

© MAROKKO.NL 2021
israël
marokko
mohammed vi
isaac herzog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi