Taliban veroveren ook Afghaanse stad Jalalabad

buitenland
21
15 aug '21
De Taliban hebben zondagochtend zonder slag of stoot de belangrijke stad Jalalabad in het oosten van Afghanistan ingenomen, zeggen plaatselijke autoriteiten.

Hierdoor hebben de extremisten de wegen die het land met Pakistan verbinden ook onder controle gekregen. Zaterdag werd de noordelijke Afghaanse stad Mazar-e-Sharif al veroverd en daarmee raakte de regering de controle over het noorden van het land kwijt.

"Er zijn momenteel geen gevechten in Jalalabad omdat de gouverneur zich heeft overgegeven aan de Taliban", zei een Afghaanse functionaris uit Jalalabad tegen persbureau Reuters. "Het verlenen van toegang aan de Taliban was de enige manier om het leven van burgers te redden."
Een westerse veiligheidsfunctionaris bevestigde ook de val van de stad. Daarmee is de hoofdstad Kabul nog de enige grote stad die in handen is van de regering. De Taliban rukken nu op richting de hoofdstad waar de evacuatie van personeel van de Amerikaanse ambassade in volle gang zou zijn, melden medewerkers aan Reuters.

© ANP 2021
kabul
verenigde staten
jalalabad
taliban
afghanistan
pakistan
mazar-i-sharif
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?