Afghaanse president heeft land verlaten

buitenland
10
15 aug 16:15
De Afghaanse president Ashraf Ghani heeft zijn land verlaten samen met zijn belangrijkste medewerkers, schrijft de Afghaanse nieuwssite TOLO op basis van twee bronnen. Een topfunctionaris bevestigde dat iets later.

Een hoge ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei tegen persbureau Reuters dat hij naar buurland Tadzjikistan is gegaan. Het kantoor van Ghani wil om veiligheidsredenen niets kwijt over de bewegingen van de president. De Taliban, die op het punt staan de hoofdstad Kabul onder controle te krijgen, checken naar eigen zeggen "of Ghani Kabul heeft verlaten of niet".

Eerder op de dag zeiden ingewijden dat Ghani binnen enkele uren zal aftreden. Volgens defensieminister Bismillah Mohammadi heeft de president het mandaat om de crisis op te lossen, overgedragen aan politieke leiders. Binnen de regering wordt gezegd dat er een vreedzame machtsoverdracht komt en Kabul niet wordt aangevallen.

Maandag reist een Afghaans onderhandelingsteam naar Qatar voor gesprekken met de Taliban over de overdracht. Daarbij zouden ook Amerikaanse vertegenwoordigers aanschuiven.

© ANP 2021
afghanistan
ashraf ghani
ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties
taliban
kabul
persbureau
reuters
tadzjikistan
qatar
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi