Niet-westerse migranten relatief vaak met corona in ziekenhuis

algemeen
0
1 sep 11:57
Nederlanders met een niet-westerse migratie-achtergrond belanden relatief vaak met een coronabesmetting in het ziekenhuis, en ze zijn opvallend vaak niet gevaccineerd.

Verreweg de meeste mensen die nu worden opgenomen hebben geen prik gehad, en van die groep heeft ongeveer de helft een niet-westerse achtergrond.

De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) heeft de ziekenhuizen gevraagd naar de samenstelling van de groep patiënten die ze behandelen.

Voorzitter Leon van den Toorn zegt dat de niet-westerse migranten niet per se tegen vaccineren zijn, maar dat ze soms aan het twijfelen worden gebracht. "Ze horen spookverhalen dat je een chip ingespoten krijgt of dat je doodziek wordt van het vaccin. Het is niet onwil, maar een gebrek aan goede informatie. Daar valt veel winst te behalen."

Met het oog op een mogelijke nieuwe coronagolf is het volgens Van den Toorn belangrijk om de vaccinatiegraad onder de migrantengroepen snel omhoog te krijgen. "Als we willen dat we de komende maanden niet een aanhoudend probleem hebben in de ziekenhuizen, waar het nog steeds druk is, moeten we alles op alles zetten om het aantal gevaccineerden omhoog te brengen.

De initiatieven die er zijn, werken, maar het gaat stroperig, we moeten nadenken hoe we het verder kunnen verbeteren."

© ANP 2021
migranten
vaccinatiecampagne
coronavirus
ziekenhuis
vereniging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi