Brits onderzoek: een derde tieners kampt met langdurige Covid

buitenland
3
1 sep 18:44
Bijna een derde van de tieners die besmet waren met het coronavirus, kampt drie maanden later nog met problemen.

De kinderen van 11 tot 17 jaar melden aanhoudende symptomen zoals vermoeidheid en kortademigheid, staat in een Brits onderzoek naar langdurige Covid bij jongeren.

De wetenschappers baseren hun conclusies op ongeveer 7000 reacties op een vragenlijst. Ze selecteerden jongeren die tussen januari en maart waren getest. Ze vergeleken degenen die positief testten met een controlegroep.

De personen uit die groep waren negatief maar hadden Covid-achtige symptomen die door andere infecties konden zijn veroorzaakt. De bevindingen zijn nog niet door vakgenoten beoordeeld.


In Groot-Brittannië worden geen coronavaccins aangeboden aan tieners tussen 12 en 15 jaar, behalve als ze bijvoorbeeld het syndroom van Down hebben.

Uit eerder onderzoek bleek dat ruim 6 procent van de volwassenen in Groot-Brittannië kampt met langdurige gevolgen van een coronabesmetting. In Nederland schatte Patiëntengroep Long Covid Nederland het aantal langdurige Covid-patiënten op 100.000. Dat zou neerkomen op bijna 6 procent van het tot nu toe geregistreerde aantal besmettingen.

© ANP 2021
verenigd koninkrijk
jongeren
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi