Marokko ontvangt nieuwe zending COVAX-vaccins; 650.000 van AstraZeneca

marokko
9
2 sep '21
Marokko heeft woensdag 650.400 doses van het coronavaccin van AstraZeneca ontvangen.

Marokko ontving in twee eerdere zendingen meer dan 900.000 stuks van anticorona-middel van AstraZeneca. Marokko ontvangt de vaccins als onderdeel van het COVAX-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Met het COVAX-programma (Covid-19 Vaccine Global Access) wil de WHO verzekeren dat er ook voldoende hoeveelheden van het vaccin beschikbaar zijn voor armere landen. Het initiatief is een reactie op de scherpe kritiek van de organisatie op het 'vaccinatie-nationalisme' van rijkere landen.

Tot op heden heeft Marokko als onderdeel van het Covax-programma 1.910.400 doses ontvangen; 1.608.000 van AstraZeneca en 302.400 van Janssen.

"De levering van extra doses van het anti-Covid-19-vaccin van AstraZeneca aan het Koninkrijk Marokko is zeer positief nieuws voor de lokale bevolking", zei Rami Scandar, AstraZeneca-president voor de MENA-regio in een persbericht.

"Marokko was een van de allereerste landen die dit vaccin op regionaal niveau ontving en we zijn blij om nogmaals onze toewijding aan de lokale bevolking te tonen door middel van deze levering.", aldus Scandar.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccin
covax
verenigde naties
who
coronavirus
astrazeneca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?