Sierra Leone opent consulaat in Zuid-Marokkaanse Dakhla

marokko
0
29 aug 20:42
Sierra Leone heeft vrijdag officieel een consulaat geopend in het zuid-Marokkaanse Dakhla.

De nieuwe diplomatieke vertegenwoordiging brengt het aantal consulaten in de zuidelijke provincies Laayoune en Dakhla op 25.
De kersverse consul Zainab Candy werd eerder op de dag geïnstalleerd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de ambassadeur van de Republiek Sierra Leone in Rabat, Atumanni Dainkeh, tijdens een ceremonie op het hoofdkwartier van de ambassade van het West-Afrikaanse land. De ambassade van Sierra Leone in Rabat werd eveneens vrijdag tijdens een ceremonie ingehuldigd.

Bij de ceremonie waren de gouverneur van de provincie Oued Eddahab, de directeur-generaal van het Marokkaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking en een groot aantal diplomaten en verslaggevers aanwezig.

De versterking van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Sierra Leone komt tijdens een officieel bezoek van een delegatie uit Sierra Leone.

Na zijn ontmoeting met zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita afgelopen vrijdag, sprak de minister van Buitenlandse Zaken van Sierra Leone, David J Francis, uitvoerig over overeenkomsten tussen Rabat en Freetown om hun samenwerking te versterken en te verbreden.

Tijdens het C24-seminar van de VN van vorige week sprak de Sierra Leone-delegatie ook de steun uit van hun land voor het Marokkaanse autonomieplan als een oplossing voor het regionale geschil over de Sahara.

West-Afrika staat als geheel vierkant achter de Marokkaanse territoriale integriteit. Naast 15 sub-Sahara landen hebben drie Arabische staten - Bahrein, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) - consulaten geopend in de zuidelijke provincies van Marokko.

Voor buitenlandminister Bourita is de opeenvolging van consulaten in Zuid-Marokko het resultaat van de Marokkaanse diplomatie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
dakhla
sierra leone
consulaat
sahara
nasser bourita
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi