Moordenaar Hümeyra moet getuigen in zaak Nicky Verstappen

algemeen
0
3 sep 15:35
De moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) heeft verteld dat Jos B. , verdachte in de zaak Nicky Verstappen, tegen hem heeft gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de 11-jarige jongen.

Dat zei de advocaat van B. vrijdag na afloop van een zitting in het hoger beroep van B. bij het hof in Den Bosch.

Het hof wil Bekir E. tijdens de volgende zitting op 15 oktober horen. "Flauwekul", noemt advocaat Gerald Roethof de verklaringen van E., die eind juni is veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra. E. en B. zaten enkele maanden op dezelfde afdeling in de penitentiaire inrichting in Vught.

Volgens de advocaat-generaal heeft E. verteld dat hij met B. gesprekken heeft gehad. "B. heeft daarin volgens E. belastende uitlatingen gedaan in zijn eigen strafzaak", zei hij tijdens de zitting.

De 58-jarige Limburger is over deze nieuwe getuige onlangs opnieuw gehoord door de politie. B. noemde het verhaal volgens de advocaat-generaal "een groot duimzuig-verhaal". "Precies", reageerde B., en knikte toen de advocaat-generaal dit vertelde. De Limburger ontkent de uitlatingen ten stelligste.

Grote vraagtekens
Advocaat Roethof van B. zet eveneens grote vraagtekens bij de verklaringen van Bekir E. "Hij is een jokkebrok en dan druk ik me beschaafd uit."

Volgens Roethof zou E. ook hebben verteld dat hij in een brief aan een medegedetineerde had geschreven over contact dat hij met Peter R. de Vries had. Die zou hem hebben aangeboden te helpen naar Turkije te gaan na zijn celstraf, maar vóór zijn tbs-behandeling. De advocaat van Bekir E. laat desgevraagd weten dat zijn cliënt geen contact heeft gehad met de in juli overleden misdaadverslaggever.

Het is de bedoeling dat de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep vanaf november gaat plaatsvinden.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match verdachte Jos B. in beeld.

De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

© ANP 2021
heibloem
limburg
maastricht
vught
politie
nicky verstappen
bekir e
humeyra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi