Marokko start in december met produceren Sinopharm-vaccin

marokko
22
3 sep 19:22
Marokko start naar verwachting begin december met de productie van het Sinopharm-vaccin tegen het coronavirus.

Het produceren van het Chinese vaccin in Marokko was onderdeel van de overeenkomst met de Chinese staatsfarmaceut die het vaccin heeft ontwikkeld.

Experts van de Chinese onderneming worden in november in Marokko verwacht om de productielocatie en het productieproces voor te bereiden en door te lichten.

Het produceren van het vaccin past in het streven van Marokko om zelfvoorzienend te zijn. Koning Mohammed VI heeft in juli een ondertekeningsceremonie bijgewoond die er voor moeten zorgen dat Marokko op korte termijn het vaccin tegen het coronavirus en andere belangrijke vaccins moet kunnen produceren.

Op korte termijn moeten in Marokko maandelijks zo'n 5 miljoen doses van het coronavaccin worden vervaardigd. Op de lange termijn hoopt de koning zijn land te voorzien van volledige industriële en biotechnologische capaciteiten, gewijd aan de productie van andere belangrijke vaccins.

Het project is het resultaat van een publiek-private samenwerking en vereist een investering van ongeveer € 420 miljoen. De overeenkomst volgt op het telefonisch onderhoud tussen de Marokkaanse koning en de Chinese president Xi Jinping in augustus 2020.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
sinopharm
vaccin
coronavirus
productie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi