Wrzosek wil carrière Badr Hari beëindigen: 'Badr is moe, zijn lichaam is op'

marokko
0
3 sep 14:10
Arek Wrzosek denkt dat hij de laatste tegenstander wordt in de lange sportcarrière van kickbokslegende Badr Hari.

De Poolse kickbokser neemt het zaterdagavond bij GLORY 78 in Rotterdam op tegen de Marokkaanse Amsterdammer.

Hari groeide begin deze eeuw uit tot een waar kickboksicoon door kampioen zwaargewicht in de K1 te worden. De 36-jarige Hari heeft ruim 120 partijen achter zijn naam, zijn laatste overwinning dateert echter van 2015.

"Badr is moe, zijn lichaam is op", zegt Wrzosek tegen NU.nl. "Ik denk dat als hij niet wint, en dat gaat ook niet gebeuren natuurlijk, dat hij dan beter kan stoppen."

Hari is zelf nog niet van plan te stoppen, meldde hij tijdens een persmoment voorafgaand aan het gevecht van zaterdag. Vanwege tegenvallende prestaties van de laatste tijd beëindigde hij na 15 jaar de samenwerking met trainer Mike Passenier. Met zijn nieuwe trainer Said El Badaoui wil Hari de komende jaren weer terugkeren aan de top.

"Badr wordt dit jaar 37 jaar. Dat is niet per se te oud voor een zwaargewicht", zegt Wrzosek. "Maar omdat hij al op heel jonge leeftijd begonnen is, kan zijn lichaam het niet meer aan.", vindt de Pool. "Hij heeft de laatste tijd veel blessures gehad, zijn lichaam kan alle klappen niet meer verwerken. Hij heeft alles al bereikt in de sport en heeft een mooie leeftijd om te stoppen. Ik hoop dat ik zijn carrière mag beëindigen."

Met een lengte van 2,02 meter vond GLORY in 'Hightower' Wrzosek een tamelijk onbekende tegenstander voor Hari. De Pool vocht pas tweemaal eerder voor de kickboksbond en won één keer. Sinds november 2019 kwam hij niet meer in actie. Wrzosek omschrijft zichzelf als "een echte strijder" die in de ring nooit opgeeft. "Ik blijf altijd doorgaan. En geloof me: ik zal Badr pijn gaan doen."

Het affiche tussen Hari en Wrzosek is zaterdag het hoofdgevecht van GLORY 78 in het Rotterdamse Ahoy en zal naar verwachting rond 23.00 uur beginnen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
arkadiusz wrzosek
polen
badr hari
rotterdam ahoy
glory
rico verhoeven
arnhem
benjamin adegbuyi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi