Marokko: vaccinatiegraad eind september op 55 procent

marokko
0
7 sep 18:37
De vaccinatiegraad in Marokko zal naar verwachting eind deze maand oplopen naar 55 procent.

Dat stelt Azzedine el Ibrahimi, lid van het wetenschappelijk coronacomité in Marokko.

Tot dusver hebben 19.339.035 mensen de eerste coronaprik gehad en zijn 15.781.489 mensen volledig gevaccineerd. Marokko zet maximaal in op het bereiken van groepsimmuniteit en heeft de vaccinatiecampagne onlangs uitgebreid naar jongeren (12 t/m 17 jaar).

De jongerencampagne richt zich op meer dan 3 miljoen studenten, stagiaires van particuliere en openbare scholen, buitenlandse scholen en instellingen voor beroepsopleiding. De scholieren kunnen terecht bij ruim 420 vaccinatiecentra in heel Marokko.

Ibrahimi benadrukte de noodzaak van de vaccinatiecampagne en roept anti-vaxxers op zich alsnog te laten inenten. "Als je een principieel standpunt hebt tegen de vaccinatiebenadering als geheel, dan respecteer ik dat".
Hij bekritiseert daarentegen mensen die een specifieke voorkeur hebben voor een bepaald vaccin. "Je hebt zelf geen enkele les in virologie of farmacologie", zegt de arts. Volgens Ibrahimi heeft voor zover bekend geen enkel vaccin "negatieve impact op de lange termijn".

Volgens El Ibrahimi heeft recent ​​onderzoek aangetoond dat verworven en natuurlijke immuniteit na zes maanden begint af te nemen. Hij roept gevaccineerd op om na te denken over de boosterdosis, vooral ouderen en mensen met chronische symptomen.

Hij herinnert er aan dat coronapatiënten na herstel nog last kunnen ondervinden van langdurige covid. Herstelde patiënten melden maanden na de besmetting nog dagelijks last te hebben van kortademigheid, verminderd reukvermogen en een slechtere conditie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccinatiecampagne
vaccinatiegraad
jongeren
groepsimmuniteit
azzedine el ibrahimi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi