Marokko: start schooljaar uitgesteld tot oktober

marokko
0
7 sep 17:11
De start van het nieuwe schooljaar is uitgesteld tot vrijdag 1 oktober.

Dat meldt het Ministerie van Onderwijs maandagavond. De maatregel geldt voor alle onderwijs- en universitaire instellingen, particuliere en openbare scholen, buitenlandse scholen en instellingen voor beroepsopleiding.

Het onderwijsministerie besloot vorige maand al om de start van het schooljaar met een week uit te stellen, van 3 september naar 10 september om "veilige omstandigheden te garanderen".

Het uitstel gebeurt terwijl de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is uitgebreid naar jongeren van tussen de 12-17 jaar. De jongerencampagne is bedoeld om de groepsimmuniteit in het onderwijs te versnellen.

De coronacommissie die verantwoordelijk is voor de nationale vaccinatiecampagne keurde onlangs het gebruik van vaccins van Sinopharm en Pfizer goed voor gebruik tijdens de jongerencampagne die plaats vindt onder het motto: "Vaccineer mijn kinderen, bescherm ze en laat ze hun opleiding in veilige omstandigheden voortzetten."

In Marokko overleden in augustus acht kinderen als gevolg van een coronabesmetting, 117 anderen verkeren in kritieke toestand.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
schooljaar
onderwijs
vaccinatiecampagne
jongeren
scholieren
coronavirus
said amzazi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi