El Othmani stopt als partijvoorzitter na verkiezingsnederlaag PJD

marokko
6
9 sep 19:52
Regeringsleider Saad Eddine El Othmani heeft zijn functie als secretaris-generaal bij de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) neergelegd.

De PJD heeft een persbericht uitgegeven waarin staat dat de Nationale Raad van de partij op 18 september een buitengewone zitting zal houden.

Het ontslag komt nadat de voormalige secretaris-generaal, Abdelilah Benkirane, El Othmani had opgeroepen af ​​te treden na de "pijnlijke" verkiezingsnederlaag.

De regeringspartij werd door de kiezer afgestraft en gaat van 125 naar 13 zetels. De liberalen van de Nationale Vereniging van Onafhankelijken (RNI) wonnen de verkiezingen en komen uit op 102 zetels.

De partij sprak "trots" te zijn op alle "inspanningen" om het land en de burgers te dienen, en bedankte alle kiezers die op hen hebben gestemd.

Woensdag werden er in circa 36 miljoen inwoners tellende Marokko lokale, regionale en landelijke verkiezingen gehouden. Uit de resultaten blijkt dat de opkomst bij de verkiezingen met 50,18 procent historisch hoog was (8,78 miljoen)

De PJD vindt het verkiezingsresultaat "onbegrijpelijk en onlogisch". De uitslag weerspiegelt volgens de PJD niet "de realiteit van de politieke kaart, noch de positie van de partij op het politieke toneel en de uitkomst ervan bij het beheren van lokale en gouvernementele openbare aangelegenheden."

Meerdere PJD-leden zeggen geschokt te zijn over het verkiezingsresultaat en noemden "schendingen" bij de verkiezingen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
verkiezingen
pjd
saad eddine el othmani
abdelilah benkirane
voorzitter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi