Premier Akhannouch stelt zich wederom kandidaat voor burgemeester van Agadir

marokko
28
14 sep 22:41
De kersverse Marokkaanse regeringsleider Aziz Akhannouch heeft zich weer kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap in Agadir.

Verwacht wordt dat de voorman van de Nationale Vereniging van Onafhankelijken (RNI) zonder problemen de burgemeester-positie van Agadir zal winnen.

Zijn partij harkte tijdens de verkiezingen vorige week 28 van de 61 zetels binnen. De Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM) staat op de tweede plaats met zes zetels, op de voet gevolgd door de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) en de Socialistische Unie van Volkskrachten met elk 5 zetels. De Istiqlal-partij staat met vier zetels op de vijfde plaats. Andere politieke partijen delen de resterende zetels in de fractie.

Voorafgaand aan de start van de verkiezingscampagne had Akhannouch beloofd fundamentele veranderingen teweeg te brengen in Agadir. Hij wil de populaire badplaats transformeren tot zogenaamde 'smartcity', minstens 100.000 nieuwe banen creëren en het onderwijsaanbod drastisch verhogen.

Akhannouch beloofde Agadir "de stad van de toekomst" te maken door het openbaar vervoer te moderniseren, nieuwe buslijnen te creëren, taxi's te vernieuwen, meer groen en nieuwe stedelijke centra te ontwikkelen rondom bestaande markten en pleinen.

Hij wil daarnaast de horeca nieuw leven inblazen en het toeristisch aanbod diversifiëren. In een eerdere persconferentie verwees Akhannouch naar zijn partijprogramma waarin hij maatregelen opsomt die in de komende tien jaar zijn verkiezingsbelofte moeten realiseren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
agadir
aziz akhannouch
burgemeester
rni
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi