Amsterdam na ruim twee maanden niet meer op hoogste risiconiveau

algemeen
0
15 sep 4:21
Het aantal ziekenhuisopnames daalt, en dat is waarschijnlijk terug te zien op de kaart met de risiconiveaus in alle veiligheidsregio's.

Zo staat de regio Amsterdam-Amstelland vanaf woensdag waarschijnlijk niet meer op het hoogste niveau 'zeer ernstig'. Dat zou voor het eerst in twee maanden zijn.

Ook Haaglanden en Zuid-Holland Zuid kunnen de hoogste categorie waarschijnlijk verlaten. De drie regio's komen vermoedelijk een stapje lager uit, op ernstig. Nederland telt vier risiconiveaus voor de corona-uitbraak. Van laag naar hoog zijn dat waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig.

Welke status de 25 veiligheidsregio's krijgen, hangt af van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Het hoogste van de twee cijfers geeft de doorslag. Een regio met weinig positieve tests en veel ziekenhuisopnames, of andersom, krijgt een hoog risiconiveau.

Zes regio's staan momenteel op zeer ernstig, en dat zijn er na woensdag vijf of zes. Tegenover de drie regio's die het hoogste risiconiveau kwijtraken, staan twee of drie regio's waar de waarschuwing juist omhoog gaat.

In Drenthe gaat dat waarschijnlijk met twee stappen in één keer, van zorgelijk naar zeer ernstig. Dat zou ook in Noord-Holland Noord kunnen gebeuren. Gelderland-Midden gaat waarschijnlijk van ernstig naar zeer ernstig.

In dertien regio's is de situatie momenteel ernstig, en dat zijn er komende week waarschijnlijk twaalf of dertien. Het aantal regio's waar de situatie zorgelijk is, stijgt waarschijnlijk van zes naar zeven. Risiconiveau waakzaam geldt sinds 13 juli nergens meer en dat blijft waarschijnlijk nog minstens een week het geval.

De risiconiveaus hebben voorlopig nog geen gevolgen voor de coronamaatregelen. Alle aangekondigde versoepelingen gelden in het hele land en alle overgebleven beperkingen ook.

© ANP 2021
amsterdam
coronaviru
risiconiveau
zuid-holland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi