Zaak tegen Salvini over blokkeren migrantenschip uitgesteld

buitenland
0
15 sep 14:11
De zaak tegen de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini vanwege het tegenhouden van een schip met migranten aan boord is uitgesteld tot 23 oktober.

Salvini zou eigenlijk woensdag voor de rechter verschijnen. Hij wordt beschuldigd van ontvoering en het misbruiken van zijn macht als minister. De rechter heeft niet bekendgemaakt waarom de zaak is uitgesteld. In de zaak moeten veel (oud-)politici worden gehoord.

In de zomer van 2019 hield Salvini een schiep van de reddingsorganisatie Open Arms tegen met 147 vluchtelingen aan boord die waren gered op de Middellandse Zee.

Salvini wilde dat Spanje de vluchtelingen toeliet of andere EU-landen moesten toezeggen de vluchtelingen over te nemen. De vluchtelingen mochten na zes dagen het schip verlaten nadat de openbaar aanklager het schip in beslag had genomen.

De politicus zei dat hij het schip tegenhield om Italië te beschermen. Hij hield de havens dicht om mensen te ontmoedigen de gevaarlijke oversteek te maken vanuit Noord-Afrika naar Zuid-Europa.

Salvini is momenteel lid van de Italiaanse Senaat namens de rechts-populistische partij Lega. De Senaat heeft toestemming gegeven om hem te vervolgen, want als politicus zou dat normaal gesproken niet kunnen.

© ANP 2021
italië
spanje
extreemrechts
matteo salvini
immigratie
open arms
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi