Marokko: meer dan 1 miljoen scholieren gevaccineerd

marokko
0
15 sep 20:58
In twee weken tijden zijn in Marokko meer dan een miljoen jongeren tussen de 12-17 jaar gevaccineerd tegen COVID-19.

Dat melden de ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs woensdag in een gezamenlijke verklaring.

Marokko startte 31 augustus met het vaccineren van scholieren met als doel de groepsimmuniteit in het onderwijs te versnellen. De campagne richt zich op meer dan 3 miljoen studenten, stagiaires van particuliere en openbare scholen, buitenlandse scholen en instellingen voor beroepsopleiding.

De scholieren kunnen zonder afspraak terecht bij ruim 700 vaccinatiecentra in heel Marokko. De inenting gebeurt "gratis en vrijwillig" en vindt plaats met instemming van ouders en voogden.

De coronacommissie keurde vorige maand het gebruik van vaccins van Sinopharm en Pfizer goed voor gebruik tijdens de jongerencampagne die plaats vindt onder het motto: "Vaccineer mijn kinderen, bescherm ze en laat ze hun opleiding in veilige omstandigheden voortzetten."

In Marokko overleden in augustus acht kinderen als gevolg van een coronabesmetting, 117 anderen belandden op de intensive care. Het onderwijsministerie besloot eerder deze maand om de start van het schooljaar met een maand uit te stellen, van 3 september naar 1 oktober om "veilige omstandigheden te garanderen".

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccinatiecampagne
jongeren
scholieren
coronavirus
said amzazi

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi